Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Så bygger du en framgångsrik verksamhet

Alexiskliniken i Göteborg har gått från att vara en liten verksamhet med massage och tandblekning till en av de populäraste skönhetsklinikerna i Göteborg. Idag har Alexiskliniken ett stort utbud av tjänster och har vunnit flera ärofyllda utmärkelsen som ”Årets tandblekare” 2010, 2011, 2012 och 2013 och ”Brilliant Awards”  2014, 2015 och 2016. Enligt Alexisklinikens grundare och vd Alexis Hall, härstammar framgången från en passion för sitt arbete och nöjda kunder.

Alexis påbörjade en friskvårdsterterapeututbildning samtidigt som han arbetade som servitör/bartender på restaurangen Rondo på Liseberg i Göteborg. Han drömde om att jobba inom friskvård som personlig tränare och med massage. Utbildningen blev startskottet för Alexiskliniken.

”Jag ville göra något eget, det var så det började. 2005 startade jag Alexis massage &  friskvård som enskild firma”

Specialiserade sig först på gravidmassage

Att företaget specialiserade sig på gravidmassage gjorde dem unika på marknaden. Det gick därför tidigt bra för Alexiskliniken som snart började med tandblekning, och strax därefter även fillers och botox. Alexis menar att om man vill driva ett framgångsrikt företag måste man vara anpassningsbar och utveckla sin verksamhet i takt med att marknaden utvecklas.

  • Vi är bra på att anpassa oss efter vad kunderna vill ha. Till exempel har vi nu börjat med trådlyft vilket vi har lyckats väldigt bra med. Det gäller att göra kunderna nöjda för att lyckas, så att de kan rekommendera en vidare och man får ett bra rykte på marknaden.

Knepet bakom framgången

Även om Alexiskliniken har satsat en del på marknadsföring så menar Alexis att de får flest kunder genom tidigare klienters rekommendationer. En nöjd kund är klinikens bästa marknadsföring, därför är det viktigt att de levererar hög kvalitet och har bra service.

  • Det som gjort att vi lyckats är att vi arbetar med bra samarbetspartners och produkter. Vi använder bara produkter som vi tror på och som vi kan stå för. Sedan ska man alltid kolla på hur ens kollegor jobbar inom skönhetsbranschen för att se om man kan göra det bättre. Service, känsla och kvalitet – så skulle jag sammanfatta Alexiskliniken i tre ord.

Har alltid velat driva eget

Alexis berättar att han gillar att driva eget eftersom det ger honom friheten att bestämma själv. Han älskar också ”kicken” han får när kunderna är nöjda och att det går bra för företaget. Men har man ingen egen affärsidé anser Alexis att franchising är ett bra alternativ. Det tillåter nämligen en att driva eget men utan samma ekonomiska risker som man har om man startar helt eget företag.

  • Man behöver inte starta eget för att driva eget, det är det som är så bra med franchising! Det viktigaste är att man brinner för det man jobbar med och att man alltid strävar efter att bli bättre.

Enligt Alexis är det viktigaste för att lyckas med sitt företag alltså att vara passionerad för sitt arbete, fokusera på en hög kvalitet och service för att kunna leverera bästa möjliga produkt och tjänst – och därmed få nöjda kunder!

Är du nyfiken på hur Alexiskliniken arbetar och vill veta mer? Tveka inte att höra av dig till oss på mail, eller läs mer om oss på vår hemsida.

Tidigare inlägg

Black Friday är äntligen igång!

Årets mest oslagbaraste priser på all vår tandblekning under Black Friday är igång! Köps som digitalt presentkort giltigt i ett år så

Hur länge håller tandblekning ?

Du kanske har frågat dig själv hur länge håller tandblekning?Hur lång tid din tandblekning håller det tar för dina tänder att bli

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *