Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Hur man får ut det bästa resultatet av en tandblekning

Enligt undersökningar är bland det första vi lägger märke till när vi träffar en ny person dess leende. Det säger sig självt att våra leenden oftast är väldigt viktiga för oss. Att bleka tänderna är en vanlig metod att använda sig av för att snabbt få bort missfärgningar och samtidigt känna sig fräschare och snyggare. När du bleker tänderna, är det viktigt att veta att resultatet beror på ens emalj och tänder. I vissa fall kan man behöva bleka fler gånger för önskat resultat.

Innan du bleker tänderna

Viljan att bleka sina tänder kan bero på olika saker. Gula eller missfärgade tänder kan vara medfödda eller uppstå på grund av externa faktorer såsom snus, kaffe och vin. Oavsett vilken anledning du har till att vilja bleka dina tänder finns det saker att tänka på som är bra att veta innan du gör det.

Hos oss kan du välja mellan två olika typer av tandblekningar; en klinikblekning eller en hemmablekning. Med en klinikblekning sker allting på plats hos oss och du är färdig när du går härifrån. Med en hemmablekning får du först komma till oss  för att få individuellt anpassade skenor som du sedan använder hemma tillsammans med en tandblekningsgel. Innan varje blekning polerar vi tänderna för att man ska få så bra resultat som möjligt.

Under behandlingen

Om du väljer att bleka dina tänder hemma får du som nämnt komma till oss först för att göra ett avtryck efter tänderna. En vecka senare kan du hämta dina individuellt anpassade skenor hos oss. Sedan applicerar du ett tunt lager gel i skenorna och bleker 1-4 timmar per dag. Oftast räcker det att bleka i en vecka. Men om du har en emalj som är svår blekt, kan du behöva bleka fler dagar.

Om du väljer att bleka dina tänder hos oss på plats brukar vi rekommendera en tandblekning på 3×20 minuter eller 2×20 minuter och då appliceras gelen i två eller tre omgångar. Resultatet av behandlingen beror på din emalj. Om tänderna är lätta att bleka brukar vi säga att 1 omgång gel på 40 minuter brukar räcka. Men har du en mer svårblekt emalj kan du behöva göra fler behandlingar för att uppnå ett bättre resultat.

Man kan också välja att kombinera en behandling hos oss med specialanpassade skenor så att man kan fortsätta bleka tänderna hemma.

Efter tandblekningen

Efter din behandling finns det också en del saker som är bra att tänka på för att få ett så bra resultat som möjligt. Delvis ska du undvika mat och dryck med starka färger i 72 timmar efter blekningen. Det handlar om mat och dryck som kaffe, juice och morötter till exempel.

Förutom att tänka på vad du äter finns det andra saker du kan göra efter en tandblekning för att den ska hålla så länge som möjligt. Du kan lägga till en så kallad försegling. Vi använder NanoSeal Total+ hos oss som vi applicerar på tänderna för att minska risken för ilningar och samtidigt skydda tänderna mot missfärgningar. Om du inte vill lägga till en försegling rekommenderar vi alltid att man använder Brilliant Smiles Whitening fluorskölj. Skölj 3 gånger om dagen i 3 dagar efter tandblekningen. För att underhålla tandblekningen rekommenderar vi Brilliant Smile tandkräm som löser upp ytliga missfärgningar kombinerat med munsköljen.

Här på Alexiskliniken har vi lång erfarenhet av tandblekningar. Dessutom använder vi produkter från Brilliant Smile för att försäkra oss om bästa resultat.

Är du nyfiken på vilken tandblekning som passar dig bäst? Hör av dig till oss på Alexiskliniken.

Tidigare inlägg

Black Friday är äntligen igång!

Årets mest oslagbaraste priser på all vår tandblekning under Black Friday är igång! Köps som digitalt presentkort giltigt i ett år så

Hur länge håller tandblekning ?

Du kanske har frågat dig själv hur länge håller tandblekning?Hur lång tid din tandblekning håller det tar för dina tänder att bli

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *