Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Minska ångest och depression med massage

Förebyggande och lindring av spänningshuvudvärk – En vanlig orsak till huvudvärk är spänningar i axlar och nacke. Med hjälp av massage blir dessa muskler mjukare. När du knuter knölarna på rygg och nacke kan lymf och blod rinna efter behov för att frigöra spänningar.

Led- och muskelstyvhet-styvhet kan försämra livskvaliteten och orsaka sömnproblem, smärta och spänningshuvudvärk. Massage kan lindra eller helt lindra dessa problem och förbättra människors rörlighet och livskvalitet.

Endorfiner – kroppens smärtstillande medel – termen massage antas komma från det latinska eller grekiska ordet ”att röra vid”. Endorfiner produceras när de berörs, vilket innebär att du bättre kan anpassa dig till motgångar och fysiska och mentala behov.

Minska ångest och depression – Massage minskar produktionen av stresshormoner kortisol och noradrenalin, och ökar nivån av må bra hormoner som dopamin, serotonin och oxytocin. Genom massage kan du också lära dig att slappna av i kroppen, vilket påverkar ditt dagliga liv. Avkoppling är en viktig del för att minska stress. Forskare visar också att massage är särskilt användbart för personer som lider av depression och andra sjukdomar.

Tidigare inlägg

Fakta om visdomständer

Visdomständer Visdomständer är en del av gruppen för permanenta tänder och består av 32 permanenta tänder. Vanligtvis har du fyra visdomständer, en

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *