Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Tandutdragning

Varför vill du ta ut en tand?

Tanduttag betyder att du har extraherat en tand. Det kan finnas många skäl till varför du behöver extrahera dina tänder: Den vanligaste orsaken är att obehandlade karies (hål i tänderna) bryter tänderna. När visdomstanden bryter ut och positionen är felaktig. Du kan läsa mer om utvinning av visdomständer här. Vid svår periodontit försvinner benen och tändernas stödvävnader försvinner också. Dålig bitfunktion, orsakar överbelastning och sprickor i tänderna. Patienter behöver inte konventionell påfyllningsterapi eller periodontal terapi.

Hur är behandlingsprocessen?

Behandlingen börjar med röntgenstrålar för att se rotkomplexet och de omgivande benen. Därefter bedövas tänderna med hjälp av anestesi eller infiltreringsanestesi för att tillhandahålla den mest effektiva anestesimetoden. Tandläkaren kommer att kontrollera effektiviteten av anestesin innan den faktiska tandutdragningen påbörjas. Om patienten fortfarande känner en viss känsla bör anestesi kompletteras tills effekten når 100%. Tandläkaren använder en ”mejsel” för att försiktigt lossa tanden och kan sedan använda extraktionsstången för att lyfta tanden så att tanden inte går sönder i benet.

Efter tänderna är komprimerade, minskar tandköttet runt hålen blödning efter tanduttag. Suturer kan läggas till för att minimera biverkningar efter operationen. Antibiotika och smärtstillande medel kan också ordineras. Efter det kan du ta ett tag att kontrollera och ta bort alla sömmar.

Vad ska jag göra efter operationen?

Efter den faktiska tandutvinning bör några riktlinjer följas: Undvik att dricka och äta mycket varma livsmedel och drycker. Vänta 1-2 dagar och borsta sedan igen och se till att borsta försiktigt. Gurgla med klorhexidin eller hextril. Om det behövs, sova med huvudet något högre. Du kan alltid be tandläkaren om en skriftlig procedur.

Tidigare inlägg

Black Friday är äntligen igång!

Årets mest oslagbaraste priser på all vår tandblekning under Black Friday är igång! Köps som digitalt presentkort giltigt i ett år så

Hur länge håller tandblekning ?

Du kanske har frågat dig själv hur länge håller tandblekning?Hur lång tid din tandblekning håller det tar för dina tänder att bli

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *