Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Tandblekningens historia

Om du tror att vita tänder och tandblekning är moderna trender, är det dags att ompröva. Tandblekning kan spåras tillbaka tusentals år, och den utfördes i det forntida Egypten och romarna. Lyckligtvis har metoden förbättrats sedan dess i modern tid, vi undviker att låta tänderna och urinen i tandkrämen ruttna och därigenom få ett vitare leende.

Numera kan du hitta produkter som kan bleka tänderna nästan var som helst. Tandblekning är vanligare än någonsin och intresset ökar. Det kan lätt betraktas som en modern trend, men faktum är att vita tänder har blivit ett idealiskt land för människor att sträva efter skönhet.

Den första kända varianten av tandblekning utfördes redan 2000 f.Kr. I forntida Egypten. Som vi alla vet är egyptierna fascinerade av framträdanden, och deras vita leenden återspeglar skönhet, social status och välstånd. Det fanns ingen tandborste vid den tiden, utan använde en mjuk pinne för att tugga och rengöra tänderna. För att bleka tänderna, gnugga tänderna med en blandning av pimpsten och vinäger. Effekten är bra men inte för mild. Stenen tårar på emaljen, och när vinäger sipprar in i sprickan kan tanden ruttna inifrån.

Men egyptierna hade ett mycket bättre liv än romarna, som blekt tänderna med gammal urin. De rikaste människorna köpte faktiskt importerad urin från Portugal, vilket sägs fungera bäst. Det gjorde att folk kände sig obehagliga, men det fungerade. Idag vet människor att ammoniak i urinen bleker.

Under medeltiden fram till 1800-talet var barberaren den närmaste barberaren som var tillgänglig för en tandläkare. Han vitnade också tänder, malde emalj och applicerade salpetersyra på sina tänder. Tänderna är utan tvekan vita, men det sägs att tänderna är mycket smärtsamma och orsakar svåra brännskador, vilket i sin tur leder till tandkaries.

När man letade efter bättre alternativ har människor försökt från grus- och koltabletter till dagens naturläkemedel, men det var inte förrän i slutet av 1980-talet som denna generation av tandblekning började säljas. Att använda väteperoxidgel för att bleka tänderna nuförtiden korroderar inte tänderna eller extraherar den från den illaluktande urinen, men tänderna blir fortfarande vita och blanka!

Tidigare inlägg

Black Friday är äntligen igång!

Årets mest oslagbaraste priser på all vår tandblekning under Black Friday är igång! Köps som digitalt presentkort giltigt i ett år så

Hur länge håller tandblekning ?

Du kanske har frågat dig själv hur länge håller tandblekning?Hur lång tid din tandblekning håller det tar för dina tänder att bli

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *