Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Varför skall du le mer?

1. Leende påverkar humör

Genom att öppna smiley ansiktet kan du övertyga dig själv att vara glad även om du är arg. Nya studier har visat att om en person försöker öka positiva känslor genom att le, kommer ansiktsmuskler också att påverka känslor, vilket faktiskt får henne att känna sig mer positiv.

2.Falskt leende är lika bra

Ja, det är det faktiskt. Studier har visat att det att hålla ett leende kan få din hjärna att tro att du faktiskt är lyckligare än du faktiskt är. Om du ler, kommer du också att få andra att le till dig – och du vet att om någon ler till dig kommer det att vara svårt att fortsätta vara arg.

3. Leenden är smittsamma

Det vill säga, du vet nog själv hur svårt det är att inte se tillbaka när andra människor överraskar dig med ett leende, eller hur? Marco Iacoboni, neurovetenskaplig vid University of California, Los Angeles, tror att det finns en förklaring till varför leenden är smittsamma. Anledningen är att alla människor har så kallade ”spegelneuroner”. Kort sagt, dessa celler aktiveras när vi gör något och när vi ser andra göra något. Vi brukar göra det som andra helt omedvetet. Mycket enkelt, vi är apor. När andra människor omkring oss gäspar, gäspar vi; när andra människor ler åt oss ler vi.

4. Leende gör dig mer trovärdig

Flera studier, inklusive en studie från University of Pittsburgh, visar att leende människor anses vara mer trovärdiga. I denna undersökning fick deltagarna rangordna 45 modeller efter attraktionskraft, leendeintensitet och trovärdighet hos modellen. Resultaten är mycket tydliga: ju större modellens leende är, desto högre är modellens trovärdighet.

5. Le och minska stress

Många studier har visat att leende inte bara kan minska stresshormoner i kroppen. Att le även på mobilnivå kan hjälpa till att frigöra spänningar. När vi ler minskar cellens styvhet. Om vi tänker positivt blir det lättare att le och mental avslappning kan kompensera för de fysiska förändringarna i samband med stress. På lång sikt kan det orsaka cancer och andra sjukdomar.

Tidigare inlägg

Black Friday är äntligen igång!

Årets mest oslagbaraste priser på all vår tandblekning under Black Friday är igång! Köps som digitalt presentkort giltigt i ett år så

Hur länge håller tandblekning ?

Du kanske har frågat dig själv hur länge håller tandblekning?Hur lång tid din tandblekning håller det tar för dina tänder att bli

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *