Hur fungerar tandblekning?

För många människor har tändernas vithet minskat på naturlig väg med åren, andra har faktiskt mindre vita tänder från början. Missfärgningar på tänderna är oftast ett resultat av mat, dryck, tobak och annat vi stoppar i munnen. Pigmentet i dessa produkter packas in i emaljen och gör att tänderna får en mörkare färg. God munhygien och daglig användning av tandkräm och munskölj kan fördröja processen, men när pigmenten väl har absorberats kan dessa missfärgningar endast tas bort genom tandblekning. Personer med de flesta typer av missfärgningar kan uppnå en vitare nyans på sina tänder genom en tandblekning med Brilliant Smile Sweden. Endast ett behandlingstillfälle är oftast tillräckligt för att uppnå märkbart vitare tänder med ett resultat som varar i flera år.

Brilliant Smile SMILE – Säker och effektiv.

Alla Brilliant Smiles-formuleringar har ett neutralt pH och är godkända av EU. Vår gel innehåller också tillsatser som motverkar irritation och förstärker tandemaljen. De plasmaljus vi använder genererar minst värme, vilket inte skadar massan inuti tanden, annars är massan känslig för värme. Plasmasljus är också helt fritt från skadliga våglängder och cancerframkallande ultravioletta strålar. Vi bryr oss mycket om dina kunder, och Brilliant Smiles behandling ger dig bra resultat snabbt och säkert!

SÅ GÅR DET TILL

En tandblekning föregås alltid av ett besök hos tandläkaren för att säkerställa att den person som ska genomgå behandlingen inte har några hål eller andra problem med tänderna. Hur en tandblekning sedan går till skiljer sig åt beroende på vilken typ av behandling man väljer att genomgå, en traditionell tandblekning på klinik går till såhär:

1.  Hälsodeklaration
Innan behandlingen får kunden fylla i en hälsodeklaration. Detta är för att informera om kundens medicinska historia och är för kundens säkerhet.

2.  Putsning av tänderna
Behandlingen börjar med en noggrann putsning av tänderna då ytliga fläckar och beläggningar tas bort.

3.  Protector – Skyddar tandköttet

Därefter appliceras protector (en flytande plastmassa som skyddar tandköttet från blekningsgelen) längs med tandköttskanten.

4.  Blekningen påbörjas

När tandköttet är skyddat appliceras gel med väteperoxid direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset bleker inte tänderna utan syftet
med är att påskynda processen genom att aktivera gelen. Under en klinikblekning appliceras gelen totalt tre gånger. Behandlingen tar 1-1,5 timme.

5.  NanoSeal Total+

Där missfärgningarna tidigare har varit finns nu ytterst små håligheter i tänderna. Brilliant Smile rekommenderar att man undviker tobak och kraftigt färgad mat och dryck minst 72 timmar efter tandblekning. Valet finns också att applicera NanoSeal Total+ i slutet av behandlingen för att remineralisera emaljen. Detta minimerar biverkningar och gör att man kan äta och dricka vad som helst direkt efteråt.

Dela detta inlägg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Mer inlägg från oss

Uncategorized

Vilken tandblekning är bäst?

Den bästa tandblekning hos oss är 3×20 min med tre omgångar gel. Brilliant Smiles klinikbehandling är perfekt för dig som vill ha snabba och effektiva

Tandblekning

Är tandblekning skadligt?

Alla Brilliant Smiles preparat är pH-neutrala och EU-godkända. Våra geler innehåller också tillsatser som motverkar ilningar och stärker emaljen. Vi använder plasmaljus med minimal värmeutveckling,