Vad innehåller tandblekning?

VÄTEPEROXID – DEN AKTIVA INGREDIENSEN

Den vanligaste aktiva ingrediensen i tandblekningspreparat heter Väteperoxid. Ibland används även ämnen som utsöndrar väteperoxid (ex. karbamidperoxid) som fungerar på samma sätt. När väteperoxid oxiderar frigörs fria syreradikaler som bryter ner organiskt material till koldioxid och vatten. Missfärgningar på tänderna är organiskt material som rester från mat, kaffe och tobak. Dessa bryta ner under blekningen. Tändernas emalj däremot, är inte organisk och påverkas därför inte.

RESULTAT

Missfärgningar som har försvunnit genom en tandblekning är borta permanent. Däremot kommer man efterhand att samla på sig nya missfärgningar. Hur lång tid det tar för tänderna att bli missfärgade igen är väldigt individuellt och beror på vilka kost- och levnadsvanor man har. De flesta patientier vill genomgå om ny behandling efter 1-5 år. En behandling på klinik ger i genomsnitt 7 nyanser vitare tänder efter en behandling.

Dela detta inlägg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Mer inlägg från oss

Tandblekning

Julia Franzens mamma bleker tänderna

I förra veckan var Julia Franzen hos oss i Alexiskliniken för att bleka tänderna inför medverkan i nya säsongen av TV4’s Bachlorette. Julia har blekt

Tandblekning

Ger tandblekning effekt?

Ger tandblekning effekt? Nu kan de flesta av oss kraftigt förbättra färgen på tänderna genom säkra, snabba och kostnadseffektiva metoder. Det tar bara cirka 60