Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Hur går en tandblekning till?

Hur går en tandblekning till?

Stephanie skall göra en tandblekning 1×40 min så hur går en tandblekning till? För att göra en tandblekning finns det många olika metoder men vi på Alexiskliniken använder blekmedel i form av gel som vi lägger över alla dina tänderna som sedan behandlas med ljusbehandling kallad Plasma Led Pro. Vi är måna om våra kunder därför använder vi Svenska varumärket Brilliant Smile som är skonsam mot tänder och emalj.

Stephanie gör som många andra, närmare sagt över 15 000 kunder bara hos oss har valt att bleka tänderna. Det är helt klart populärt och attraktivt med god munhälsa.

Förberedelser inför tandblekning

Inför din tandblekning måste du ha en god munhälsa. Det är viktigt att man vart hos tandläkaren och sett till att det inte hål i tänderna eller tandsten. Det skall tas bort innan din tandblekning. Många kunder vill bleka sina tänder om dem har fått en krona eller bro i munnen då de kan vara några nyanser ljusare än ens egna tänderna, det går självklart bra att bleka tänderna rumt om så att färgskillanden upplevs mindre.

Hur går tandblekningen till?

Att bleka tänderna hos oss är en skonsam kemsik process som inte skadar din emalj eller tänder. Gelén som vi använder appliceras på tänderna och sakta bryts de missfärgande tänderna till till mindre och mindre synliga missfärgningar. Vi visar dig alltid både innan och efter hur du ligger till i vitaskalan så du vet resultatet efter din behandling. Vissa kunder har svårtblekta tänderna och kan då behöva göra ytterligare tandblekning för att uppnå resultatet man önskar sig.

 1. Hälsodeklaration
  Innan behandlingen får kunden fylla i en hälsodeklaration. Detta är för att informera om kundens medicinska historia och är för kundens säkerhet.
 2. Putsning av tänderna
  Behandlingen börjar med en noggrann putsning av tänderna då ytliga fläckar och beläggningar tas bort
 3. Protector – Skyddar tandköttet
  Därefter appliceras protector (en flytande plastmassa som skyddar tandköttet från blekningsgelen) längs med tandköttskanten.
 4. Blekningen påbörjas
  När tandköttet är skyddat appliceras gel med väteperoxid direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset bleker inte tänderna utan syftet
  med är att påskynda processen genom att aktivera gelen. Under en klinikblekning olika antal gånger beroende på bliken behandlig du valt. Behandlingen tar 1-1,5 timme.

Är tandblekning säkert?

Vi använder Svenska varumärket Brilliant Smile vars preparat är pH-neutrala och godkända av Europeiska unionen. Vi använder plasmaljus med minst värme, vilket inte skadar massan inuti de värmekänsliga tänderna. Plasmasljus är också helt fritt från skadliga våglängder och cancerframkallande ultravioletta strålar. Som kund bryr vi oss om dig och din behandling hos Alexiskliniken kommer ge dig bra resultat snabbt och säkert!

Efter tandblekningen, hur är det?

De flesta kunderna känner ingenting efter sin behandling hos oss. Det är viktigt om man inte tagit NanoSeal protection på slutet av sin behandling att avstå från färgad mat i 72 timmar. De personer som har väldigt känsliga tänderna kan känna att tandköttet kan bli irriterat eller lite svluttet. Det är inget farligt! Det har blivit en lien irritation om gelén kommer mellan tandköttet och kommer lägga sig inom kort.

De som är känsliga kan också känna ilningar när man bleker och efteråt. Även detta är helt ofarligt och beror på geleén som tränger sig in i tanden. Det brukar oftast försvinna inom ett tyg eller två efter behandling.

Behandla tänderna med flour efter behandlingen och undvik färgad mat i 72 timmar.

Hur blir resultatet efter tandblekningen?

Missfärgningen som försvinner genom tandblekning försvinner permanent. Å andra sidan kommer ny missfärgning gradvis att ackumuleras. Hur lång tid det tar för dina tänder att byta färg igen varierar från person till person, beroende på din kost och livsstilsvanor. De flesta patienter hoppas få nya behandlingar inom 1-5 år. Efter en behandling på kliniken blir tänderna i genomsnitt i 7 nyanser vid normal grad av missfärningar.

Gör som Stephanie och testa våran tandblekning 1×40 min.

Tidigare inlägg

Black Friday är äntligen igång!

Årets mest oslagbaraste priser på all vår tandblekning under Black Friday är igång! Köps som digitalt presentkort giltigt i ett år så

Hur länge håller tandblekning ?

Du kanske har frågat dig själv hur länge håller tandblekning?Hur lång tid din tandblekning håller det tar för dina tänder att bli

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *