Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Efter din tandblekning

Information till dig som precis blekt tänderna hos oss.

Du har precis avslutat din tandblekning hos oss på Alexiskliniken, vi hoppas du nöjd är med resultatet av din tandblekning!

Det är viktigt att komma ihåg att allas tänder har sin egen basfärg, vissa är vitare och andra är gulare. Med åldern är det naturligt att tänderna byter färg. Emaljens vithet blir gradvis mörkare och mörkare.

Detta beror på att massan, kaviteten som innehåller nerver och blodkärl i tanden krymper med tiden. Missfärgning kan också orsakas av skadade tänder eller absorbering av färg, såsom tobak och kaffe. Tandblekningens framgång beror till stor del på orsaken till missfärgningen och dess typ grad av missfärgningar man hade innan tandblekningen.

Munhygien efter tandblekning

Naturligtvis är det viktigt att du fortsätter att vara uppmärksam på din dagliga munhygien speciellt efter din tandblekning. Skölj gärna tänderna med 0,2% fluorlösning, särskilt första gången efter blekning. Undvik att använda tandkräm med extra slipande effekter, till exempel tandkräm för rökare.

På kliniken hittar du även tandkräm och flourlösning utformade för tandblekning. Observera, dessa går endast att köpa på kliniken.

Jag har ilningar i tänderna, är det farligt?
Tänderna kan vara känsligare för ilningar och tandköttet kan bli lite irriterad direkt efter tandblekningen men dessa problem försvinner vanligtvis inom 24 till 48 timmar. Om du stöter på dessa problem, borsta försiktigt med en mjuk tandborste och skölj sedan med 0,2% fluoridlösning.

Vad kan jag äta efter tandblekning?
Efter din tandblekning rekommenderas du att undvika färgad mat. Anledningen är att det är mer sannolikt att du byter färg de första tre dagarna. Därför är det bäst att äta så lite färgad mat som möjligt efter tandblekningen.

Tips för god mat efter tandblekning:
-Naturlig yoghurt, ost och kvark
-Ris, lätt bröd, pasta och potatis
-Vit soppa och sås
-Omelet gjord av äggvita
-Vit fisk
-Kyckling skivor eller quorn
-Naturlig tofu
Bananer, skalade päron och honungsmeloner

Har du valt NanoSeal?
Å andra sidan, om du bleker tänderna på kliniken och köper vår säl NanoSeal Total +, kan du faktiskt äta vad du vill senare. Tätningen fungerar som ett yttre skydd för tanden, vilket innebär att det färgade ämnet inte kan tränga in i tandemaljen. För att kunna fortsätta dricka kaffe och äta vad du vill utan att påverka resultatet av tandblekning kan det vara värt att lägga till NanoSeal i slutet av din behandling.

Touch up erbjudanden till dig!

Vi hälsar dig välkommen till oss för en touch up blekning inom en månad så resultatet blir långvarigt. Just nu får du som blekt tänderna idag och köper en ny tandblekning inom en månad 100:- rabatt på valfri behandling nedan. Rabattkod: ÅTERBESÖK anges i kassan efter du valt behandling. Obs. Rabattkoden gäller inte vid redan kraftigt nedsatta kampanjer.

Vi hoppas du är nöjd över till resultat idag och hälsar dig varmt välkommen tillbaka till oss på Alexiskliniken. Skulle du behöva hjälp så tveka inte att använda vår chattfunktionen i högra hörnet.