Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Tandblekning Göteborg

Med Svenska varumärket Brilliant Smile

4.7

Kundnöjdhet Facebook

5/5

#1

Rekommenderad klinik i Göteborg

5/5

4.5

Kundnöjdhet Boka Direkt

5/5

Tandblekning

Det finns många sätt att bleka tänderna, men alla görs med blekmedel, vanligtvis i form av en gel som appliceras på tänderna. Ibland kombineras blekmedel med ledlampa eller laser.

Tandblekning blir allt vanligare, och det sägs att det finns många köpförberedelser för att göra tänderna vita. Det finns tydliga regler om vilken blekmedel som kan säljas. Denna behandling kan göras på ett tandvårdskontor eller hemma själv.

Strikta regler gällande tandblekning under 18 år & för dig som ammar eller är gravid. Inga behandlingar utförs.

Innan du bleker tänderna

Tandläkaren eller tandhygienisten utför också en preliminär inspektion av fyllningarna som kan behöva bytas ut så att de matchar de blekta tänderna efter avslutad behandling. Fyllningarna och kronorna du har kan inte blekas eller påverkas av blekmedel.

Om du vill få en krona eller en bro i munnen kan du bleka dina missfärgade tänder för att få ett bättre helhetsintryck. Om din gamla krona är lättare än dina egna tänder kan du bleka tänderna runt kronan för att minska färgskillnaden.

Såhär går tandblekningen till

Om du tror att dina tänder har missfärgats, var noga med att konsultera din om du kan bleka tänderna och hur du gör det.

Beroende på vilken metod som används av kan det ta flera timmar, från några timmar att sitta i en behandlingsstol till flera dagar eller veckor med hembehandling. Vid svårare missfärgning kan det ta längre tid.

Blekning är en kemisk process. Blekmedlet tränger igenom tandemaljen och benet. Där är den missfärgade mörka materien uppdelad i mindre snarare än färgad materia.

Innan behandlingen påbörjas måste tändernas färg registreras genom att vi visar vitapanskalan före & efter. På detta sätt kan du lättare utvärdera utvecklingen av behandlingen i framtiden.

Vanligaste medlen

Vid tandblekning är de vanligaste gelerna särskilt ämnen som innehåller karbamidperoxid eller väteperoxid. Den blekande gel som används i blekningsstången innehåller också kaliumnitrat och fluor, vilket bör minska irritationsproblemen under hanteringen.

Tandblekmedel är kosmetika. Ingen under 18 år får använda dem.
Här är några olika typer av förberedelser för tandblekning: Blekmedel inom tandvården kan innehålla upp till 6% väteperoxid eller motsvarande ett annat medel.

Blekningsgelén får inte innehålla mer än 6% väteperoxid eller motsvarande effektiviteten hos andra reagens. Efter undersökningen kan du applicera gelén själv.

Engångsremsor och engångsskenor täckta med väteperoxidgel. De används i hemmabehandlingar.

En lack som innehåller väteperoxid eller karbamidperoxid appliceras på tänderna under behandling hemma.

Blekmedel säljs i varuhus eller via Internet. De kan innehålla ämnen som natriumperborat eller natriumklorit. Det är vanligtvis oklart hur många. Det kan också innehålla sura lösningar, såsom citronsyra. Innan du använder produkter som köpts online, kontakta din tandläkare eller tandhygienist.

Blek tänderna hemma

Först och främst, om du vill bleka tänderna hemma, kommer du att bli imponerad på tandvården. Med hjälp av Impressions gjordes en modell där en plastskena gjord för dina tänder. Du fyller plastskenan med blekningsgel och använder den en till två timmar om dagen, eller på natten om den är svår att använda under dagen.

Vanligtvis räcker det med tre till fyra dagars behandling. Om dina tänder är mycket missfärgade kan du behöva upp till två veckors behandling.

Det är omöjligt att säga att en metod är bättre än den andra. Klinikens behandling går snabbare, men resultaten är inte bättre än den behandling du får hemma. Hittills har det gjorts få studier om hur effektiv klinisk blekning är och hur länge effekten varar.

Efter din tandblekning

När du vitnar tänderna svullnar tandköttet, blir lite ömt eller inflammerat. Det är viktigt att sedan pausa behandlingen i en till två dagar eller tills tandköttet läker.

Kontakten mellan blekgelen och tandköttet kan orsaka irritation, särskilt om starkare formuleringar eller plastspår inte är lämpliga.

'När du vitnar tänderna kan du fortfarande känna obehag i form av utslag, men utslaget försvinner. Irritationen beror på att blekmedlet tränger in i tänderna och orsakar inflammation i massan. Om behandlingen avbryts försvinner vanligtvis symtomen inom en till två dagar.

Ät eller drick inte något med stark färg under behandlingen och några dagar senare. Till exempel rött vin och blåbär.<

Hur mycket gör bara en tandblekning?

Bland annat beror blekningseffekten på följande faktorer:

Vilken typ av missfärgning har du.
Hur länge har missfärgningen inträffat.
Vad är den ursprungliga färgen på tänderna


Blekning behandling varar vanligtvis ett till tre år

När skall du inte bleka tänderna?

Om du har brännskador orsakade av ojämna halsar, oskyddade rötter, skadade borstar eller tunn tandemalj, gör inte tänderna vita. På grund av sådana problem ökar risken för biverkningar i form av irritabilitet.

Om du är gravid eller ammar ska du & får inte bleka tänderna. Det finns ingen forskning som visar att blekmedel påverkar foster eller spädbarn.

Kan man bleka missfärgningar?

Gula eller bruna missfärgade tänder är oftast mer benägna att bli vita än andra tänder. Det är nästan omöjligt att bleka missfärgning av metaller, såsom amalgamfyllmedel. Detsamma gäller tänder som har fått slag eller skador och vars massa har skadats. Sådana tänder är vanligtvis svartare eller gulare än andra tänder.

Det är helt naturligt att ha olika färger på tänderna, och många av dessa färger har blivit mörkare med åren. Färgen på tänderna kan också ändras genom starka färgämnen i tobak, mat och drycker som tränger igenom emalj och tandben.

Med tiden kan tänder fyllda med rötter bli blågrå missfärgning. Detta är mest uppenbart i livmoderhalsen.

Missfärgning kan inträffa även innan permanenta tänder bryter ut i munnen. Den vanligaste orsaken är en långvarig sjukdom orsakad av barnets långvariga hög feber, eller ett slag eller skada på barnets tänder, vilket påverkar tillväxten av ny tandemalj.

Detta kan också bero på genetiska sjukdomar som påverkar tänderna när de bildas i käftarna, eller att du fick en viss typ av antibiotikum tetracyklin under barndomen.
Om barn under sex år dricker för mycket fluor kan det orsaka missfärgning. Det vanligaste är att det verkar som vita fläckar på tänderna.

Det gäller framför allt om barnet dricker vatten från en brunn vars vatten inte har analyserats. Detta gäller särskilt om barnet dricker vatten från en oanalyserad brunn.

1x40 Min
1.200:- 595:-

Vår blekning för dig som vill göra en touch up för att bättra på resultatet eller för dig som har mindre missfärgningar.

Hampus testar att göra tandblekning hemma hos oss på Alexiskliniken

2x20 Min
4.200:- 1.500:-

För dig som vill se mer resultat passar denna behandlingen då två omgångar gel applicerar, gentemot 1x40 min där vi applicerar en omgång.

Fanny gör Tandblekning 1x40 min hos Alexiskliniken

3x20 Min
4.500:- 1.980:-

För dig som skall bleka tänderna första gången eller efter några år och vill göra vår effektivaste tandblekning. Tre omgångar gel appliceras.

Såhär går behandlingen till

Boka tid

Första steget inför behandlingen är att du gör en tidsbokning via vår onlinekalender här. Välj önskad behandling så dyker dem tillängliga tiderna upp.

Vi börjar polera tänderna

Före vi startar din behandling kommer vi visa dig vart i vitapanskalan dina tänder är innan blekningen så vi kan mäta resultatet. Därefter poleras diverse ytliga missfärgningar bort.

Tandblekning startar

När dina tänder är noggrant rengjorda och polerade kommer vi applicera blekningsgel efter den behandlingen du valt & aktivera vår effektiva LED lampa.

Klar!

Nu är din behandling avslutad och vi kommer återigen visa dig vitapanskalan på dina tänder efter behandlingen. Du är varmt välkommen tillbaka eller att kontakta oss vid frågor!

Vanliga frågor och svar

Som är bra att känna till innan bokning eller köp.

Hur lång tid det tar att uppnå önskat resultat beror på vilka förutsättningar du har samt vilken behandlingsmetod du väljer.

Vid en klinikblekning får man ett betydligt snabbare resultat. Detta beror delvis på att man ofta använder starkare preparat men också eftersom en klinikblekning innebär att man ljusbehandlar tänderna i flera omgångar. Lampan påskyndar blekningsprocessen eftersom gelen oxiderar snabbare.

Jämfört med äldre och mer invecklade metoder med halogenlampor och dylikt är tandblekning med LED-Plasmaljusteknologi mycket bekvämt och ger fantastiska resultat. Räkna med att en klinikblekning inklusive för- och efterkonsultation tar 1 -2 timmar.

Skillnaden är hur många gånger gel appliceras under behandlingen & tiden på dem olika behandlingarna. Ju mer omgångar gel och längre tid = vitare tänder. Självklart ser man resultat på behandlingen 1×40 min. Allt beror på hur missfärgade tänder du har idag.

Jag rekommenderar en 3×20 min behandling. Men du ser självklart resultat på 1×40 min och med vår blekning är det inte farligt att göra en ytterligare 1×40 min om du vill ha mer resultat.

Blekning med Brilliant Smile-metoden utförs alltid av certifierad personal och är en helt säker behandlingsmetod.

Före blekningen så poleras diverse ytliga missfärgningar bort. Därefter appliceras Brilliant Smiles PH-neutrala blekgel som aktiveras med plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj.

Lättare ilningar kan upplevas under eller efter behandlingen, men med Brilliant Smiles blekning är eventuella ilningar övergående och ofarliga.

Det finns många olika tandblekningspreparat på marknaden och det uppkommer ständigt nya aktörer som utlovar både säkerhet och resultat. Inom EU finns lagar som sätter krav på tandblekningsprodukter som säljs inom EU och därmed även på den svenska marknaden.

Dessvärre finns det dock producenter som inte följer dessa riktlinjer. Inför en blekning, oavsett behandlingsform är det därför viktigt att försäkra sig om att man använder produkter som inte skadar tänderna. Var därför noga med att se över innehållet i produkten och om du är osäker – kontakta läkemedelsverket. 


Alla Brilliant Smiles preparat är pH-neutrala och EU-godkända. Våra geler innehåller också tillsatser som motverkar ilningar och stärker emaljen. Vi använder plasmaljus med minimal värmeutveckling, detta skadar inte pulpan inne i tanden som annars är värmekänslig.

Plasmaljuset är också helt fritt från cancerframkallande UV-strålar och skadliga våglängder. Vi är måna om dig som kund och en behandling med Brilliant Smile ska ge dig ett bra resultat – både snabbt och säkert!

En blekningsbehandling med Brilliant Smile-metoden gör att tänderna blir i genomsnitt sju nyanser vitare. Resultatet är dock individuellt och beror på typen och graden av missfärgning därför kan vi inte garantera ditt resultat men vi mäter alltid upp din vitskala både innan & efter behandlingen för att se vilket resultat har uppnått.

Nej! Då det inte finns några studier som påvisar att barnet eller mamman inte påverkas av tandblekningen, är en chansning som kan påverka ett ofött barns hela framtida liv, inte värt att experimentera med.

Avvakta därför med tandblekningen tills dess att ni har slutat amma. Däremot går det alldeles utmärkt att använda samtliga av våra munvårdsprodukter vi säljer på kliniken medan du är gravid eller ammar.

Ja, man kan bleka tänderna när man har fyllningar. Fyllningen består av oorganiskt composit-material och påverkas inte av tandblekningen. Tänk på att fyllningen inte påverkas färgmässigt av tandblekningen och kan därför framträda som gulare när resten av tanden bleks.

Hur lång tid det tar för dina tänder att bli missfärgade igen beror på dina levnads- och kostvanor. Det är inte farligt att bleka tänderna igen.

Före & efterbilder

Inskickade av våra kunder.
Du hittar alla på vår instagram @alexiskliniken.se