Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Trådlyft i Göteborg

Ansiktslyft utan kirurgi

Säker trådlyft

Behandlingen utförs av läkare.

4.7

Kundnöjdhet Facebook

5/5

#1

Rekommenderad klinik i Göteborg

5/5

4.5

Kundnöjdhet Boka Direkt

5/5

Vad är trådlyft?

Trådlyft är ett nytt och mycket skonsamt alternativ till traditionellt ansiktslyft. Resultatet syns omedelbart med lyft och uppstramning, utfyllnad av veck och rynkor samt på sikt med förbättrad hudkvalité och ökad lyster. Behandlingen utförs i lokalbedövning, har få biverkningar och de flesta kan återgå till sin vardagliga aktivitet direkt efteråt.

Trådarna består av polydioxanon (PDO) och har länge använts inom kirurgin. Materialet är biologiskt nedbrytbart och försvinner helt och hållet under huden. För lyftande effekt används trådar med hullingar och för utfyllande effekt används släta trådar. Trådarna stimulerar kollagenbildningen i huden och ger efter ett par månader ökad elasticitet och lyster i det behandlade området. Trådarna bryts ner efter 6-9 månader, men resultatet kvarstår i 1-2 år beroende på hudtyp och livsstil. 

Historia och framsteg av trådlyftskirurgi

Trådlyft är inte nytt eftersom plastikkirurger i Paris har använt dem i cirka trettio år. Tanken på att använda tråd för att lyfta och stödja huden i ansiktet är inte något nytt, faktumet är att på 1970-talet var trådansiktslyftningar sydda med guldtråd kända som Stringlifts.

Problemet med de gammaldags stränglyftena är att proceduren, som använder kirurgisk eller guldtråd för att dra huden bakåt och upp över skallen, inte alltid höll för evigt eftersom trådarna förr eller senare skulle slita eller lösas upp. Trådarna skulle också migrera till ytan av huden och orsaka ett asymmetriskt utseende. Klumpeffekter skulle också ibland dyka upp ovanför hårfästet, vilket gör det nödvändigt att ta bort hela strängen.

På senare tid har operationen dock förbättrats så att patienter kan undvika dessa biverkningar helt och hållet. Din doktor gör små snitt och använder sedan specialdesignade kirurgiska ”kuggar” som fästs på skallen. Tråden matas genom kuggarna och dras sedan åt för att ge intrycket av en ansiktslyftning. Effekterna av ett trådlyft sägs nu vara från tre till fem år.

Till skillnad från ett vanligt ansiktslyft, där patienten vanligtvis sövs med narkos är patienten vaken under denna process. Detta gör att din doktor kan hålla upp en spegel mot klienten för att se om hen är nöjd med resultatet. Om inte kan tråden dras åt eller släppas lossare för att uppnå önskad spännhet.

Proceduren är inte heller så smärtsam och kräver bara två till tre dagars återhämtningstid. En annan fördel är att till skillnad från en konventionell ansiktslyftning har patienten den omedelbara tillfredsställelsen att se resultatet av operationen omedelbart.

Är du en idealisk kandidat för trådlyft?

Alla är inte en idealisk kandidat för ett trådlyft. Den idealiska kandidaten för ett trådlyft är en person som uppvisar minimala tecken på åldrande. Ett trådlyft kan få dig att framstå som mer ungdomlig, utvilad och alert men det kan inte eliminera en dubbelhaka eller djupt ingrodda fåror och rynkor i ansiktet.

När tiden har tagit avsevärd belastning på ansiktskonturen kan trådlyft inte hjälpa. En trådlyft rekommenderas inte för personer som har mycket överflödig hud eftersom suturerna helt enkelt inte kommer att kunna hålla vikten av den. 

De bästa kandidaterna för en trådlyft är unga till medelålders patienter som vill lyfta sina ögonbryn, kinder och käklinjer. Proceduren har också effekten av att mjuka upp rynkor som sträcker sig från näsan till kanterna av munnen. Individer som redan har genomgått ett fullständigt kirurgiskt ansiktslyft får ibland ett trådlyft för att undvika att resultaten bleknar.

Det faktum att det är väldigt få komplikationer och biverkningar av att ha ett trådlyft är mer goda nyheter. Det är väldigt lite blödningar under operationen och därför minimal risk för infektion. Om du inte gillar resultatet av din trådlyft kan det enkelt justeras om du tar bort tråden. Resultaten kan också justeras genom att din läkare justerar trådspänningen.

Det är ett subtilt ansiktslyft men det kan göra mycket för ditt utseende såväl som din självkänsla.

Strikta regler kring utförande

PDO trådlyft får enbart utföras av legitimerad läkare. Varje behandling föregås av en konsultation där förväntade resultat på kort och lång sikt och eventuella biverkningar noggrant gås igenom. Vid konsultationen får du exakt pris för behandlingen. 

Behandlingen sker i lokalbedövning och tar mellan 20 och 45 minuter beroende på omfattning. Biverkningar som kan uppstå är svullnad och blåmärken.   

Utförs utav läkare.

Såhär går behandlingen till

Boka Gratis konsultation

Innan du genomför din första behandling gör vi en konstandsfri konsultation där vi går igenom dina förväntingar och frågor. Du fyller i formuläret för gratis konsultation genom att klicka här

Första behandlingen

När du genomgått din konstadsfria konsultation kommer du kunna boka in en tid för att kunna genomföra din behandling utförd av vår läkare.

Klar!

Nu är din behandling avslutad! Har du fortfarande frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss.

Boka in din första konsultation

Här bokar du in din konstadsfria konsulation innan första behandlingen. Efter du fyllt i formuläret kommer vi att ta kontakt med dig för inbokning av konsultation så snabbt som möjligt. Se till att alla uppgifter är ifyllda.

Prislista Trådlyft

Priset är beroende på vilka områden & hur många trådar som kommer användas – för att få prisförslag använd formuläret så kommer överläkare ta kontakt med dig.