Tandblekning

Professionella tandblekningsskenor individuellt anpassade efter dina tänder blekning för bästa resultat. Nu ingår även klinikblekning 40 min Brilliant Smile Plasma Led Pro (värde 1200kr). 

Inviduellt anpassade skenor ger bästa resultat kombinerat med blekning på klinik

Vi gör avtryck av dina tänder för individuellt anpassad tandblekningsskena över och underkäke. I priset ingår undersökning av tandläkare, tandpolering värde 600kr och blekningsgel. Välj mellan Blekningsgel Brilliant Smile eller  Whiteness Perfect. Säker och effektiv. Vi använder marknadens bästa produkter för blekning. Blekningsskenor under och övrekäke, ingår tandpolering och blekningsgel.

Blekningsskenor under och övrekäke, ingår tandpolering, blekningsgel.

2 indviduellt anpassade tandblekningsskenor , tandpolering, blekningsgel och en klinikblekning Plasma Led Pro Brilliant Smile 40 min värde 1200kr.

Kampanjpris 2600kr Ord.Pris 3500kr

 

1 indivduellt anpassad blekningsskena välj mellan överkäke eller underkäke, tandpolering, och blekningsgel.

Kampanjpris 1700 kr Ord.Pris 2500kr

Brilliant Smile

Brilliant Smile tandblekning med Plasma Led Pro, den mest effektiva ljuskälla. Består av 10 LED-moduler.

(Bleker ej ammande eller gravida)

Professionell tandblekning utförs på Alexiskliniken årets tandblekare  2010-2013, vinnare av Brilliant Awards 2014, 2015 & 2016. Alexiskliniken är störst i Sverige på tandblekning Brilliant Smile 7 år i rad.

Följande behandlingar utför vi på kliniken:

  • Professionell Tandblekning Plasma Led Pro 3×20 min, ca 2 timmar.
  • Professionell Tandblekning Plasma Led Pro 2×20 min, behandlingen tar ca 1 timme.
  • Brilliant Smile-Tandblekning Plasma Led Pro 1×40 min, behandling tar ca 1 timme.

 

Tandblekning

Att bleka tänderna kan man göra på flera olika sätt. Med varierande resultat. I artikeln beskrivs bl.a. laserblekning, plasmaljusblekning, ultraljudsblekning och blekning med blekskena. De är de mest effektiva metoderna som finns idag och de metoder som ger goda resultat. Det finns dock skillnader mellan tandblekning med plasmaljus eller ultraljud och tandblekning med laser som är viktiga att poängtera. Plasmaljusblekningen och ultraljudsblekning är skonsammare än lasern och ger inga biverkningar som ex. tillfälliga ilningar i tänderna.

Missfärgade tänder

De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och givetvis snus och rökning sätter sina spår. Viss medicinering och vissa sjukdomar kan missfärga tänderna. En olycka kan orsaka missfärgningar på en tand eller på flera tänder för den delen. Intressant är också att ett för stort intag av fluor under förkalkningen av tänderna kan göra tänderna missfärgade. Dessutom så minskar oftast vitheten med åren och somliga av oss har mindre vita tänder redan från födseln.

Varför tandblekning?

Att le och skratta är hälsobringande och ditt leende är dessutom en viktig del av det första intrycket andra människor får av dig. Tandblekning bidrar oftast inte bara till vitare tänder och ett vackrare leende utan även till en bättre självkänsla. Redan i faraonernas Egypten så blekte människan sina tänder. Sedan dess har metoderna för tandblekning utvecklats kraftigt. Idag kan de flesta få ett bländande vitt leende.

 

 

 

Fluoros

Fluorosfläckar kan i vissa fall uppstå när man bleker tänderna. En anledning till att fläckar av fluoros uppstår vid tandblekning kan vara att tänderna är för torra. Fluoros uppstår när tanden bildas om man ätit fluortabletter eller fått i sig fluor i vattnet. Antagligen har dessa fluorosfläckar funnits där sedan tidigare, men i vissa fall kan de bli mer utmärkande efter en tandblekningsbehandling. 

Fluorosfläckarna kan ta några veckor på sig att börja försvinna.

Fläckarna av fluoros kan även att träda efter din tandblekningsbehandling men tonas ner efter några dagar.

Boka tid