Hoppa till innehåll
Hem » Tandblekning

Tandblekning

Tandblekning

Här nedan kan du läsa om allt inför din tandblekning, hur går tandblekning till, vilken tandblekning du skall välja och fördelarna med att göra tandblekning hemma

Att bleka tänderna ger ett fräsch intryckt och är ingen farlig behandling.Tandblekning Alexiskliniken. Det finns olika metoder att bleka tänderna på både på klinik och tandblekning hemma och det är viktigt att man har en seriös aktör som utför tandblekningen.

Vi på Alexiskliniken

Vi på Alexiskliniken har blekt tänder i över 15 år och har fram till idag haft över 15.000 nöjda kunder. Tandblekning Alexiskliniken, Att bleka tänderna hos oss är inte bara snabbt och enkelt utan även säkert och helt skonsamt mot emaljen. Behandlingen görs på vår klinik eller hemma om du väljer individuellt anpassade skenor. Tandblekning får inte utföras på personer under 18 år.

Det är svårt att förutspå vad du kommer få för resultat. Alla har olika färgskalor på sina tänder beroende på ens kost och hur missfärgade ens tänder var innan behandlingen men självklart kommer tandblekningspreparat att bleka dina tänder några nyanser ljusare.
 Tandblekning Alexiskliniken
Vår enkla behandling tar mellan 1-2 timmar och tar bort missfärgningarna på tänderna på ett skonsamt sett. De missfärgningar som försvinner unders ens tandblekning kommer vara permanent borttagna. Men med tiden kommer man att samla på sig nya missfärgningar. Hur lång tid det kan ta beror återigen på ens matvanor och intag av kaffefat & tobak. Dem flesta kunderna väljer att genomgå en ny behandling efter 1 år. Att göra en individuellt anpassad skena så du kan göra tandblekning hemma Alexiskliniken när missfärgningarna börjar dyka upp igen är en god idé

Inför din tandblekning

Inför din tandblekning hos oss på Alexiskliniken. Innan vi påbörjar bleka dina tänder är det viktigt att du inom det senaste gjort en vanlig undersökning av dina tänder hos en tandläkare eller tandhygienist. Vill du boka in en tid för undersökning innan tandblekning hos oss kan du göra det här.

Det går bra att bleka tänderna med fyllningar och kronor men viktigt att känna till inför din tandblekning är att dem kommer inte påverkas av vår tandblekningspreparat. Vi ber dig därför vara påläst inför din tandblekning.
behandling får inte utföras på personer under 18 år.

Hur går tandblekning till?

Att bleka tänderna är en kemisk process där vårt skonsamma tandblekningspreparat tränger in i emaljen och bryter ner de missfärgade och mörka så att tänderna framstår vitare.

Missfärgningarna man får på sina tänder är ett resultat av dess tobak, färgad dryck och mat man får i sig. Alla dessa produkter har ett pigment som fastnar på tänderna och ger en mörkare färg. När dessa pigment väl fastnat och absorberats upp kan endast behandling ta bort fläckarna.

1. Fyll i din hälsodeklaration

Inför din tandblekning, när du kommer till oss kommer vi be dig fylla i en hälsodeklaration för att få information om din medicinska historia för din trygghet, därefter kommer vi visa dig vart dina tänder ligger på vitapan skala innan din blekning så vi kan mäta resultatet eter tandblekning.

2. Vi polerar dina tänder
Vi börjar polera dina tänder noggrant så ytliga fläckar och beläggningar tas bort. Det är viktigt att munnen är ren innan man börjar bleka tänderna.

3. Vi skyddar ditt tandkött
Vi applicerar en flytande plastmassa kallad protector som skyddar tandköttet från att vår tandblekningspreparat skall trängas in längs med tandköttskanten.

4. Vi påbörjar tandblekning

Efter att vi lagt skydd för ditt tandkött kommer vi att börja applicera vår tandblekningsgel på dina tänder. Vi ser till att du får en jämn fördeling och aktiverar vår PlasmaLed Pro lampa som påskyndar processen genom att aktivera gelen.

5. NanoSeal – Tillval
Nu har de missfärningar du tidigare haft krymt. För att behandlingen skall ge bäst resultat rekommenderar vi dig att avstå från färgad mat,dryck & tobak i 72 timmar. Har du valt till vårt tillval NanoSeal så lägger vi på det i slutet av behandlingen. Du kan då äta och dricka vad som helst direkt efter behandlingen då vi har remineraliserat dina tänder.

För att ta reda på hur bleka tendrna hemma går till var vänlig och scrolla ner.

Vilken Tand och Blekning skall jag välja?

Vad är skillnaden på behandlingarna? Skillnaden är hur många gånger gel appliceras under behandlingen & tiden på dem olika behandlingarna. Ju mer omgångar gel och längre tid = vitare tänder. Många har väldigt lätt blekt emalj och väljer vår 1×40 min behandling och nöjer sig med resultatet.
Allt beror på hur missfärgade tänder du har idag & det är inte farligt att bleka dina tänder igen för att uppnå det resultatet du vill ha. Vi ber dig att läsa på nedan vilken behandling som passar dig inför din tand och blekning.

Tandblekning 1×40 min
 • En omgång tandblekningsgel
 • Små missfärgningar/Touch up
 • Snabb & effektiv

Vår blekning för dig som vill göra en touch up för att bättra på resultatet eller för dig som har mindre missfärgningar.

Tandblekning 2×20 min
 • Två omgångar tandblekningsgel
 • Mer resultat
 • Snabb & effektiv

För dig som vill se mer resultat passar denna behandlingen då två omgångar gel applicerar, gentemot 1×40 min där vi applicerar en omgång.

Tandblekning 3×20 min
 • Tre omgångar tandblekningsgel
 • För dig som bleker första gången
 • Bästa blekningen

För dig som skall bleka tänderna första gången eller efter några år och vill göra vår effektivaste tandblekning. Tre omgångar gel appliceras. Här hittar du alla våra Priser Tandblekning

Bleka Tänderna Hemma

 • Professionellt avtryck av dina tänder
 • Blekskenor över och underkäke ingår
 • Blekningsgéle