Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.
Dag
Tim
Min
Sek
Kampanjen är avslutad.

Tandblekning

Här nedan kan du läsa om allt inför din tandblekning, hur går tandblekning till, vilken tandblekning du skall välja och fördelarna med att göra tandblekning hemma

Att bleka tänderna ger ett fräsch intryckt och är ingen farlig behandling. Det finns olika metoder att bleka tänderna på både på klinik och tandblekning hemma och det är viktigt att man har en seriös aktör som utför tandblekningen.

Vi på Alexiskliniken

Vi på Alexiskliniken har blekt tänder i över 15 år och har fram till idag haft över 15.000 nöjda kunder. Att bleka tänderna hos oss är inte bara snabbt och enkelt utan även säkert och helt skonsamt mot emaljen. Behandlingen görs på vår klinik eller hemma om du väljer individuellt anpassade skenor. Tandblekning får inte utföras på personer under 18 år.

Det är svårt att förutspå vad du kommer få för resultat. Alla har olika färgskalor på sina tänder beroende på ens kost och hur missfärgade ens tänder var innan behandlingen men självklart kommer tandblekningspreparat att bleka dina tänder några nyanser ljusare.

Vår enkla behandling tar mellan 1-2 timmar och tar bort missfärgningarna på tänderna på ett skonsamt sett. De missfärgningar som försvinner unders ens tandblekning kommer vara permanent borttagna. Men med tiden kommer man att samla på sig nya missfärgningar. Hur lång tid det kan ta beror återigen på ens matvanor och intag av kaffefat & tobak. Dem flesta kunderna väljer att genomgå en ny behandling efter 1 år. Att göra en individuellt anpassad skena så du kan göra tandblekning hemma när missfärgningarna börjar dyka upp igen är en god idé

Inför din tandblekning

Inför din tandblekning hos oss på Alexiskliniken. Innan vi påbörjar bleka dina tänder är det viktigt att du inom det senaste gjort en vanlig undersökning av dina tänder hos en tandläkare eller tandhygienist. Vill du boka in en tid för undersökning innan tandblekning hos oss kan du göra det här. Har du hål i tänderna och en del tandsten är det viktigt att lagas och tas bort inför din tandblekning.

Det går bra att bleka tänderna med fyllningar och kronor men viktigt att känna till inför din tandblekning är att dem kommer inte påverkas av vår tandblekningspreparat. Vi ber dig därför vara påläst inför din tandblekning.
Tandblekning får inte utföras på personer under 18 år.

Hur går tandblekning till?

Att bleka tänderna är en kemisk process där vårt skonsamma tandblekningspreparat tränger in i emaljen och bryter ner de missfärgade och mörka så att tänderna framstår vitare.

Missfärgningarna man får på sina tänder är ett resultat av dess tobak, färgad dryck och mat man får i sig. Alla dessa produkter har ett pigment som fastnar på tänderna och ger en mörkare färg. När dessa pigment väl fastnat och absorberats upp kan endast tandblekning ta bort fläckarna.

1. Fyll i din hälsodeklaration

Inför din tandblekning, när du kommer till oss kommer vi be dig fylla i en hälsodeklaration för att få information om din medicinska historia för din trygghet, därefter kommer vi visa dig vart dina tänder ligger på vitapan skala innan din blekning så vi kan mäta resultatet eter tandblekning.

2. Vi polerar dina tänder
Vi börjar polera dina tänder noggrant så ytliga fläckar och beläggningar tas bort. Det är viktigt att munnen är ren innan man börjar bleka tänderna.

3. Vi skyddar ditt tandkött
Vi applicerar en flytande plastmassa kallad protector som skyddar tandköttet från att vår tandblekningspreparat skall trängas in längs med tandköttskanten.

4. Vi påbörjar tandblekningen

Efter att vi lagt skydd för ditt tandkött kommer vi att börja applicera vår tandblekningsgel på dina tänder. Vi ser till att du får en jämn fördeling och aktiverar vår PlasmaLed Pro lampa som påskyndar processen genom att aktivera gelen.

5. NanoSeal Protector - Tillval
Nu har de missfärningar du tidigare haft krymt. För att behandlingen skall ge bäst resultat rekommenderar vi dig att avstå från färgad mat,dryck & tobak i 72 timmar. Har du valt till vårt tillval NanoSeal så lägger vi på det i slutet av behandlingen. Du kan då äta och dricka vad som helst direkt efter behandlingen då vi har remineraliserat dina tänder.

För att ta reda på hur tandblekning hemma går till var vänlig och scrolla ner.

Vilken tandblekning skall jag välja?

Vad är skillnaden på behandlingarna? Skillnaden är hur många gånger gel appliceras under behandlingen & tiden på dem olika behandlingarna. Ju mer omgångar gel och längre tid = vitare tänder. Många har väldigt lätt blekt emalj och väljer vår 1x40 min behandling och nöjer sig med resultatet.
Allt beror på hur missfärgade tänder du har idag & det är inte farligt att bleka dina tänder igen för att uppnå det resultatet du vill ha. Vi ber dig att läsa på nedan vilken behandling som passar dig inför din tandblekning.

Vår blekning för dig som vill göra en touch up för att bättra på resultatet eller för dig som har mindre missfärgningar.

För dig som vill se mer resultat passar denna behandlingen då två omgångar gel applicerar, gentemot 1x40 min där vi applicerar en omgång.

För dig som skall bleka tänderna första gången eller efter några år och vill göra vår effektivaste tandblekning. Tre omgångar gel appliceras. Här hittar du alla våra Priser Tandblekning

Tandblekning Hemma

Tandblekning tre gånger om - 3 klippkort

Beroende på dina tänder och de resultat du vill uppnå kan du behöva bleka tänderna flera gånger, eller för dig som vill hålla kvar sitt resultat och göra touch up så blekningen håller länge.

Vårt nya Tre klippkort ger dig vår klinikblekning 1×40 min vid tre olika tillfällen. Kortet är inte personligt och kan användas av flera. Klicka här för att komma till vårt tre klippkort.

Blek tänderna hemma

Tandblekning - Blek tänderna hemma när du känner för det – nu har vi invidiuellt anpassade skenor som gör att du kan ha en tandblekning hemma. Effektiv blekning med fördelarna att du får full kontroll över processen och kan själv avsluta din blekning när du känner dig nöjd med resultatet – eller bättra på när tänderna börjar missfärgas igen.

Inför din tandblekning hemma gör vi ett professionellt avtryck av dina tänder på vår klinik, efter avtrycket tillverkar vi skenorna. Tandblekningsskenorna kan hämtas på mottagningen inom 3-4 dagar som du tar med dig hem och använder under hemmablekningen.

Du kommer att få prova skenorna så att det sitter rätt och bli informerad om hur du applicerar gelén och utför din tandblekning hemma.

Denna blekningen rekommenderar vi för dig som vill ha friheten att bleka tänderna vart och när du känner för det. Hos oss kan du alltid köpa till mer gel för din blekning hemma. Blekskenor över och underkäke ingår även blekningsgel till skenorna.

Våra Tandblekning Priser

Vi presenterar vårt nya Guld paket som ger dig vita tänder med tre enkla steg som ger dig ett fräscht vitt leende som varar länge.

Guld paketet innehåller en klinikblekning 1×40 min inkl tandpolering på vår klinik, därefter gör vi ett avtryck av dina tänder och gör en professionell individuellt anpassad skena som gör att du inför din tandblekning kan bleka tänderna själv hemma, på jobbet eller under zoom mötet.

Sista steget är ett återbesök hos oss på kliniken för att säkerställa ett bra resultat.

Nu är äntligen Silver Paketet här! Paketet innehåller en klinikblekning 1×40 min inkl tandpolering på vår klinik, därefter gör vi ett avtryck av dina tänder och gör en professionell individuellt anpassad skena efter dina tänderna som gör att du kan bleka dina tänderna hemma, på jobbet eller under zoom mötet för att förbättra ditt resultat.

Är tandblekning farligt?

Som största aktör inom tandblekning i Sverige strävar vi alltid efter snabba och effektiva resultat på ett så bekvämt och skonsamt sätt som möjligt. Vi är därför stolta över att kunna presentera ett nära samarbete med en seriös metod och ett Svenskt varumärke nämligen Brilliant Smile som är den bästa tandblekningen på marknaden och helt ofarlig!

Som kund är det ytterst viktigt att du är medveten om innehållet i tandblekningspreparatet inför din tandblekning. Tyvärr använder många kliniker preparat som inte är Ph-neutrala vilket leder till att emaljen fräter och det kan leda till frätningskador som är både smärtsamt och ger långvariga besvär. Alla våra preparat är pH-neutrala och EU-godkända. Vi använder plasmaljus med minimal värmeutveckling, detta skadar inte pulpan inne i tanden som annars är värmekänslig.

Plasmaljuset är också helt fritt från skadliga våglängder och cancerframkallande UV-strålar. Vi är måna om dig som kund och en behandling hos oss ska ge dig ett bra resultat – både snabbt och säkert!

Resultat efter tandblekning?

Det är svårt att förutspå vad du kommer få för resultat. Alla har olika färgskalor på sina tänder beroende på ens kost och hur missfärgade ens tänder var innan behandlingen.

Självklart kommer dina tänder att blekas då tandblekningspreparatet jobbar aktiv. En del kunder nöjer sig med en blekning medans andra vill uppnå bättre resultat och köper ett tre klippkort så man kan göra touch up blekningar under årets gång.

De missfärgningar som försvinner unders ens tandblekning kommer vara permanent borttagna. Men med tiden kommer man att samla på sig nya missfärgningar. Hur lång tid det kan ta beror återigen på ens matvanor och intag av kaffefat & tobak. Dem flesta kunderna väljer att genomgå en ny behandling efter 1 år.

Vanliga frågor om tandblekning

Hur lång tid det tar att uppnå önskat resultat beror på vilka förutsättningar du har samt vilken behandlingsmetod du väljer.

Vid en klinikblekning får man ett betydligt snabbare resultat. Detta beror delvis på att man ofta använder starkare preparat men också eftersom en klinikblekning innebär att man ljusbehandlar tänderna i flera omgångar. Lampan påskyndar blekningsprocessen eftersom gelen oxiderar snabbare.

Jämfört med äldre och mer invecklade metoder med halogenlampor och dylikt är tandblekning med LED-Plasmaljusteknologi mycket bekvämt och ger fantastiska resultat. Räkna med att en klinikblekning inklusive för- och efterkonsultation tar 1 -2 timmar.

Hur lång tid det tar att uppnå önskat resultat beror på vilka förutsättningar du har samt vilken behandlingsmetod du väljer.

Vid en klinikblekning får man ett betydligt snabbare resultat. Detta beror delvis på att man ofta använder starkare preparat men också eftersom en klinikblekning innebär att man ljusbehandlar tänderna i flera omgångar. Lampan påskyndar blekningsprocessen eftersom gelen oxiderar snabbare.

Jämfört med äldre och mer invecklade metoder med halogenlampor och dylikt är tandblekning med LED-Plasmaljusteknologi mycket bekvämt och ger fantastiska resultat. Räkna med att en klinikblekning inklusive för- och efterkonsultation tar 1 -2 timmar.

Skillnaden är hur många gånger gel appliceras under behandlingen & tiden på dem olika behandlingarna. Ju mer omgångar gel och längre tid = vitare tänder. Självklart ser man resultat på behandlingen 1×40 min. Allt beror på hur missfärgade tänder du har idag.

Jag rekommenderar en 3×20 min behandling. Men du ser självklart resultat på 1×40 min och med vår blekning är det inte farligt att göra en ytterligare 1×40 min om du vill ha mer resultat.

Det finns många olika tandblekningspreparat på marknaden och det uppkommer ständigt nya aktörer som utlovar både säkerhet och resultat. Inom EU finns lagar som sätter krav på tandblekningsprodukter som säljs inom EU och därmed även på den svenska marknaden.

Dessvärre finns det dock producenter som inte följer dessa riktlinjer. Inför en blekning, oavsett behandlingsform är det därför viktigt att försäkra sig om att man använder produkter som inte skadar tänderna. Var därför noga med att se över innehållet i produkten och om du är osäker – kontakta läkemedelsverket. 


Alla Brilliant Smiles preparat är pH-neutrala och EU-godkända. Våra geler innehåller också tillsatser som motverkar ilningar och stärker emaljen. Vi använder plasmaljus med minimal värmeutveckling, detta skadar inte pulpan inne i tanden som annars är värmekänslig.

Plasmaljuset är också helt fritt från cancerframkallande UV-strålar och skadliga våglängder. Vi är måna om dig som kund och en behandling med Brilliant Smile ska ge dig ett bra resultat – både snabbt och säkert!

Blekning med Brilliant Smile-metoden utförs alltid av certifierad personal och är en helt säker behandlingsmetod.

Före blekningen så poleras diverse ytliga missfärgningar bort. Därefter appliceras Brilliant Smiles PH-neutrala blekgel som aktiveras med plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj.

Lättare ilningar kan upplevas under eller efter behandlingen, men med Brilliant Smiles blekning är eventuella ilningar övergående och ofarliga.

En blekningsbehandling med Brilliant Smile-metoden gör att tänderna blir i genomsnitt sju nyanser vitare. Resultatet är dock individuellt och beror på typen och graden av missfärgning därför kan vi inte garantera ditt resultat men vi mäter alltid upp din vitskala både innan & efter behandlingen för att se vilket resultat har uppnått.

Nej! Då det inte finns några studier som påvisar att barnet eller mamman inte påverkas av tandblekningen, är en chansning som kan påverka ett ofött barns hela framtida liv, inte värt att experimentera med.

Avvakta därför med tandblekningen tills dess att ni har slutat amma. Däremot går det alldeles utmärkt att använda samtliga av våra munvårdsprodukter vi säljer på kliniken medan du är gravid eller ammar.

Ja, man kan bleka tänderna när man har fyllningar. Fyllningen består av oorganiskt composit-material och påverkas inte av tandblekningen. Tänk på att fyllningen inte påverkas färgmässigt av tandblekningen och kan därför framträda som gulare när resten av tanden bleks.

Hur lång tid det tar för dina tänder att bli missfärgade igen beror på dina levnads- och kostvanor. Det är inte farligt att bleka tänderna igen.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Priser För Tandblekning

Är det dags att fräscha upp leendet? Klicka här om du vill boka in en tid för tandblekning. Gäller även dig som redan innehar en värdekod.

Boka tid för kontroll innan tandblekning

Behöver du boka en tid hos tandläkaren för en kontroll innan tandblekning eller något annat som rör tänder? Klicka här för att få hjälp av tandläkare.

Köp Digitalt Presentkort På Tandblekning

Alla köp som görs via vår shop levereras som digitalt presentkort giltigt i ett helt år, så att du eller den du överraskar har gott om tid.

Boka tid för Massage

Är det dags att unna kroppen en välförtjänt massage? Här hittar du alla våra olika massagebehandlingar och lediga tider.

Visa alla våra behandlingar ➞

Eller vill du chatta direkt med vår kundtjänst?