Hoppa till innehåll

Tandblekning i Göteborg

Tandblekning Stockholm

Tandblekning i Göteborg

Få vitare tänder genom skonsam tandblekning. Besök vår klinik i Göteborg och träffa oss på Alexiskliniken.

Att bleka tänderna ger ett fräsch intryckt och upp till 7 nyanser vitare tänder utan att skada din emalj eller tänderna. Det finns olika metoder att bleka tänderna på, både på klinik och om du vill göra tandblekning hemma. Det viktigt att man vända sig till en seriös aktör som utför behandlingen eller som säljer bra produkter för tandblekning

Besök Alexiskliniken i Göteborg

Vi ligger i Göteborg och har blekt tänder i över 15 år med, fram till idag, över 15.000 nöjda kunder. Att bleka tänderna hos oss är inte bara snabbt och enkelt utan även säkert och helt skonsamt mot emaljen. Behandlingen görs på vår klinik i Göteborg eller hemma om du väljer individuellt anpassade skenor. (Vi utför inte tandblekning på personer under 18 år.)

Tandblekning i Göteborg

Det är svårt att förutspå vad du kommer få för resultat. Alla har olika färgskalor på sina tänder beroende på ens kost och hur missfärgade ens tänder var innan behandlingen men självklart kommer tandblekningspreparat att bleka dina tänder några nyanser ljusare.

Vår enkla behandling tar mellan 1-2 timmar och tar bort missfärgningarna på tänderna på ett skonsamt sett. De missfärgningar som försvinner unders ens tandblekning kommer vara permanent borttagna. Men med tiden kommer man att samla på sig nya missfärgningar. Hur lång tid det kan ta beror återigen på ens matvanor och intag av kaffefat & tobak. Dem flesta kunderna väljer att genomgå en ny behandling efter 1 år. Att göra en individuellt anpassad skena så du kan göra tandblekning hemma när missfärgningarna börjar dyka upp igen är en god idé

Vanliga frågor och svar

1. Vad är tandblekning och hur fungerar det?

Tandblekning är en kosmetisk procedur som syftar till att minska missfärgningar och fläckar på tänderna för att förbättra deras utseende. Detta görs vanligtvis genom att använda kemiska ämnen för att bryta ner pigment och fläckar som har ackumulerats på tändernas yta.

De vanligaste aktiva ingredienserna i tandblekningsprodukter är väteperoxid och karbamidperoxid. Dessa ämnen tränger in i tandens emalj och bryts ner till syre och vatten, vilket bryter ner de molekylära bindningarna i missfärgningarna på tänderna. Detta resulterar i en blekningseffekt och ger tänderna ett vitare utseende. Vanligtvis används väteperoxid eller karbamidperoxid för att bryta ner missfärgningar  på tändernas yta.

2. Är tandblekning säkert?

Att använda säkra och pålitliga tandblekningsprodukter är viktigt för att undvika oönskade biverkningar. Det är bäst att använda produkter som har testats och godkänts av tandvårdsexperter.

3. Vilka metoder för tandblekning erbjuds i Göteborg?

I Göteborg erbjuds både professionell tandblekning hos Alexiskliniken och individuellt anpassade blekskenor.  Detta kan göras genom att ta avtryck av dina tänder och sedan tillverka skenorna baserat på dessa avtryck.

4. Hur lång tid tar en tandblekningsbehandling?

Tiden varierar beroende på vilken metod som används och graden av missfärgning. Vanligtvis tar en professionell tandblekning på klinik cirka en till två timmar, medan hemmablekning med individuellt anpassade skenor kan ta flera dagar eller veckor.

5. Vad är kostnaden för tandblekning i Göteborg?

Kostnaden varierar beroende på kliniken och den valda metoden. En professionell tandblekningsbehandling kan kosta från tusen kronor upp till femtusen kronor , medans individuellt anpassade blekskenor från 2500kr men kan kräva flera behandlingar för önskat resultat.

Låt inte ditt oanvända friskvårdsbidrag gå till spillo. Byt ditt friskvårdsbidrag idag mot ett exklusivt presentkort hos Alexiskliniken som är giltigt ett helt år!