Hoppa till innehåll

Tandhygienist

Även om du borstar tänderna varje morgon och natt och tandtrådar bra kommer du inte att rengöra munnen lika mycket som din tandläkare eller munhygienist.

För mycket god munhygien bör du regelbundet besöka en tandhygienist, vår tandhygienist har över 30 års av erfarenhet. Ett exempel på vad du kan få för med hjälp av en tandhygienist är tex tandsten. Tandsten är mycket tät mellan tänderna och svårt att komma åt. Mängden tandsten är såklart olika för varje person. För att ta bort tandsten använder hygienister ett specialverktyg som kallas en sond. Sonden plockar försiktigt upp tandsten utan att förstöra emaljen.

Lediga tider hos tandhygienist

Välkomna till oss i Centrala Göteborg

Våra tändläkare finns tillgängliga i Centrala Göteborg med lättillgängliga parkeringsplatser och du möter tandläkare och tandläkare hygienister som är engagerade med glädje och kunskap.

Vi har en bred kompetens ifrån allt som enklare tandkontroller till mer avancerad tandläkarevård. Vi ser till att vi alltid använder den senaste tekniken och behandlingsmetoderna.

Dessutom är vi väldigt duktiga med dig som har tandläkarskräck och jobbar extra hårt på att du skall känna dig lugn och trygg under ditt besök hos oss.

Ovanför hittar du våra lediga tider vid akut tandvärk, om du slagit ut en tand eller har akuta besvär i munnen eller tänder så hjälper vi dig att hitta en ledig tid hos vår tandläkare.

Skall jag gå till tandhygienist?

Det finns flera anledningar till varför du bör träffa en tandhygienist. En av dem är borttagning av tandsten. Om tandsten är lätt tillgänglig är det viktigt att rengöra den regelbundet så man bibehåller en god munhygien

Tandsten kan orsaka stora problem som tandsvikt på lång sikt och kräver intensiv behandling inom specialtandvård. Flera andra orsaker kan bero på dålig andedräkt eller frekventa tandperforationer. Hygienisten hjälper dig då att granska och utveckla nya munhygienvanor.

Hur ofta borde jag gå till tandhygienisten?

Hur ofta du träffar en tandhygienist beror helt på din munhälsa. Om problemet upptäcks och du träffar din tandläkare regelbundet behöver du kanske inte träffa en hygienist. Men om du är benägen för tandsten. håligheter eller om du använder tandimplantat bör du träffa din hygienist en eller två gånger om året. Du kan när som helst diskutera dina behov med din tandläkare för att avgöra hur ofta du ska träffa en tandhygienist.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.